Call of Duty

Call of Duty

Call of Duty este un joc video bazat pe motorul grafic id Tech 3, lansat pe 29 octombrie 2003. Jocul a fost dezvoltat de Infinity Ward și publicat de Activision. Call of Duty a fost însoțit în septembrie 2004 de un pachet suplimentar, Call of Duty – United Offensive, care a fost publicat tot de Activision, dar dezvoltat de Gray Matter Interactive și cu contribuția lui Pi Studios.

Call of Duty este un joc  video în serie first-person și third-person shooter. Acțiunea primelor jocuri din serie se desfășoară în special în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, simulând infanteria și armele combinate, începând cu Modern Warfare urmat de Modern Warfare 2, Call of Duty- Modern Warfare 3 și Black Ops, Call of Duty- Black Ops 2, stabilite într-un viitor apropiat, respectiv în timpul Războiului Rece. Pe lângă acțiunea din Call of Duty, acțiunea din Advanced Warfare este plasată în anul 2059. Jocurile Call of Duty sunt deținute și publicate de Activision. Pentru Mac OS X jocurile sunt publicate de AspyrMedia. Cele mai multe au fost dezvoltate de Infinity Ward și Treyarch, câteva fiind dezvoltate de Gray Matter Interactive, Spark Unlimited, Pi Studios, Amaze Entertainment, Rebellion Developments, n-Space, Sledgehemmer Games. Jocurile folosesc o varietate de motoare grafice, inclusiv id Tech 3, Treyarch NGL și IW 5.0.

Până la data de 11 noiembrie 2011, jocurile din seria Call of Duty au fost vândute în peste 100 de milioane de copii.

Captain Price este personajul principal al seriei, care apare în 8 jocuri Call of Duty și Call of Duty 2. În Call of Duty 4 – Modern Warfare și în Call of DutyModern Warfare 2, Captain Price are cea mai însemnată apariție, iar în Call of Duty 4, Captain Price este un soldat cu experiență care în 1996 este trimis într-o misiune se asasinare sub comanda lui Captain Macmillan. În Call of Duty – Modern Warfare 2, deși în jocul precedent părea că a murit, Captain Price reapare pentru ca la sfârșitul jocului să-l dezarmeze pe generalul Shepard, care este omorât de același Soap McTavish.

Call of Duty 2, a fost lansat pe 25 octombrie 2005 pentru Microsoft Windows, pe 13 iunie 2006 pentru MAC OS X și pe 15 noiembrie 2005 pentru Xbox 360. Alte versiuni au fost dezvoltate pentru telefoanele mobile, Pocket Pc-uri și Smartphone-uri. Acțiunea jocului este plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este experimentată din perspectiva a patru soldați: unul din Armata Roșie, unul din Armata Americană și doi din Armata Britanică.

Call of Duty 3 a fost lansat pe 7 noiembrie 2006 și a fost dezvoltat de Treyarch pentru PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox și Xbox 360.

Call of Duty 4 – Modern Warfare este al patrulea joc din seria principală, dezvoltat de Infinity Ward. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows, Nitendo DS, PlayStation 3 și Xbox 360 pe 7 noiembrie 2007, iar versiunea pentru MAC OS X a fost lansată în septembrie 2008 de AspyrMedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.