Candy Crush Saga

Candy crush saga

Candy crush saga este un joc video gratuit (free-to play), creat pentru mobil ce a fost lansat de King pe data de 12 aprilie 2012. Tot la aceeași dată a fost disponibil și pe Facebook. Versiunile pentru care acest joc a fost creat sunt: IOS (14 noiembrie 2012), Android (14 decembrie 2012), Windows Phone (6 septembrie 2012), Windows 10 (29 iulie 2015).  Cele două personaje principale ale jocului Candy crush saga sunt Jelly Queen și Cupcake Carl. Jucătorii completează nivelele prin schimbarea pieselor colorate pe o tablă de joc ce reprezintă bomboane, până se aliniază în coloană cel puțin trei sau mai multe de aceeși culoare, eliminându-le pe acestea se înlocuiesc cu altele noi care cad în spațiile goale care apar în partea superioară a bordului cu care se crează alte meciuri.  Acest lucru poate crea un set nou de bomboane potrivite, care este eliminat automat în același mod. Jucătorul înregistrează puncte pentru aceste meciuri și câștigă progresiv mai multe puncte pentru reacțiile în lanț. Șirurile cu patru sau mai multe bomboane crează bomboane unice care acționează ca o bombă (power-up) cu posibilități mai mari de curățare a tablelor, atunci când se potrivește, poate șterge un rând, o coloană sau o altă secțiune a bordului. Acestea au obiective diferite ce trebuiesc completate într-un număr fix de mutări sau o perioadă de timp limitată, precum și un scor sau colectarea unui anumit tip de bomboane.

Jocul este împărțit pe nivele ce trebuiesc completate în ordine. Fiecare nivel reprezintă o provocare diferită pentru jucător, cum ar fi obținerea unui scor minim într-un număr fix de mișcări sau curățarea bomboanelor înre-un număr fix de mișcări pentru a aduce ingrediente speciale pe border. Tabelele au configurații diferite și includ spații speciale cu reguli unice proprii, cum ar fi spațiile acoperite cu jeleu, care trebuie eliminate prin potrivirea spațiului respectiv. Atunci când jucătorul atinge obiectivul nivelului, acestuia i se vor acorda stele de la una la trei,  în funcție de punctaj și poate trece la nivelul următor. Când jucătorul nu mai are viață, acesta trebuie să aștepte o anumită perioadă a timpului real în timpul regenerării vieții,  înainte de a relua nivelul.

Candy crush saga poate fi considerat unul dintre primele și cele mai reușite modele de freemium. Jocul se poate juca liber, fără a cheltui bani, dar jucătorii au posibilitatea de a cumpăra acțiuni speciale pentru a ajuta la ștergerea unor  nivele mai dificile cu care King își rotunjește veniturile. Astfel, veniturile pe o periodă de trei luni raportate de King în anul 2014, au fost de aproximativ de  500 milioane de  dolari, iar persoanele care îl jucau erau în jur de aproximativ 100 de milioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.