Cel mai jucat FPS

Cel mai jucat FPS

Cred că este suficient titlul articolului ca să vă da-ți seama despre ce joc o să discutăm. Pentru cei care încă se gândesc la acest lucru vă anunț că discutăm despre mirificul joc Counter-Strike.

Lansat în 12 iunie 1999, cunoscut și ca mod al jocului video Half-Life, face parte din lista jocurilor FPS (First-Person Shooter). Acesta a fost dezvoltat într-o serie de variante dupa lansarea originală, ultima variantă fiind Counter-Strike Global Offensive.

Luna mai a anului 2016 reprezintă momentul în care acest joc a început să fie cel mai jucat FPS din lume. Peste 30.000 de servere erau încă din anul 2002. GameSpy spune în statistici că în 2004 erau peste 85.000 de utilizatori online, iar în 2006 peste 200.000 de utilizatori jucau cu regularitate Counter-Strike.

COUNTER-STRIKE

Jocul e simplu, fiecare jucator trebuie să își aleagă între forțele speciale anti-tero și teroriști, fiecare dintre acestea având 4 tipuri de jucători.

În prima fază a acestui joc fiecare primește o sumă de bani, de obicei aceasta este de 800$, dar administratorul serverului poate modifica acest lucru. Câteva secunde ei nu se pot deplasa sau trage, timp în care își pot cumpăra arme și echipamente.

Membrii echipei primesc bani în momentul în care ucid un adversar. Dupa ce un jucător este ucis acesta intră în modul „spectator” unde poate vedea toată harta dar nu poate comunica cu membrii echipei. În statistici se poate vedea scorul, death și ping-ul. Aceasta mai afișează și dacă un jucator este mort sau este VIP.

Counter-Strike este un joc realistic, el păstrând rapiditatea și simplitatea acțiunii pierzând calitatea detaliilor. Câteva gloanțe sunt suficiente pentru a ucide un inamic, dar loviturile nu afectează cu nimic săriturile si fuga, dând posibilitatea unui jucător chiar și rănit sa se comporte ca și cum nu ar avea nimic. Dupa fiecare rundă toți jucători au respawn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.