Despre League of Legends

Despre League of Legends

În acest moment la nivel mondial tot mai multe competiții de jocuri, au luat naștere în care tinerii caștigă sume frumoase…fie ele competiții de jocuri de tip moba, actiune sau shooter.  Așa că în acest articol o să discutam putin despre jocul jucat de foarte mulți tineri care poartă numele de League of Legends sau pe scurt LOL.

Acest joc este dezvoltat și comercializat de către Riot Games. El poate fi jucat atât pe Windows cât și pe MAC OS. Este un joc multiplayer (MOBA). Dacă este să luăm numarul orelor petrecute în acest joc am putea spune că este cel mai jucat joc din America de Nord și Europa. Peste 67 de milioane de jucatori au fost online în ianuarie 2014.

LEAGUE OF LEGENDS

În multiplayer jocul este jucat de 10 utilizatori, care poartă numele de invocatori și fiecare din ei pot controla un singur caracter, numit și campoin care are abilități unice. În timpul unui meci sunt doua echipe, fiecare având câte 5 invocatori, iar misiunea acestora este de a distruge nexus-ul echipei adverse. Fiecare meci este unic, toti campionii fiind slabi, iar pe parcursul meciului acumulează experiență și aur.

Acest joc a reușit să creeze o comunitate activă care este în creștere. Riot Games organizează un campionat în America de Nord și Europa cu titlul League of Legends Championship Series, care constă în întrecerea a 8 echipe de pe fiecare continent. Cea mai populară hartă este “Riftul invocatorului” fiind și prima, este etalonul competiției. Harta este simetrică pe diagonală și are trei culoare către baza inamică.

În anul 2013 a fost declarat cel mai popular sport electronic din Coreea de Sud, iar SUA recunoaște jucatorii profesioniști ca atleți și ca urmare documentele pentru obținerea vizei au fost simplificate. Acest lucru permite ca jucătorii de LOL să locuiască în Statele Unite ale Americii până la 5 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.