Mario Bros

Mario Bros

Ce joc ați jucat pentru prima dată? Ce joc va marcat copilăria? Nu știu de voi dar pe mine jocul care ma făcut de multe ori să zambesc sau să fiu nervos a fost cu sigurantă Mario Bros, așa că în acest articol o să discutăm despre apariția lui. Acest joc a apărut în anul 1983, era de tipul Arcade și putea fi jucat la aparat unde trebuia să introduci monezi dar se putea juca și pe consolă de jocuri.

În joc sunt prezenți doi frați, Mario și Luigi. Aceștia sunt instalatori cu origini italo-americane, iar misiunea lor este de a elimina creaturile care bântuie canalizarea orașului New York. Având în vedere că tot mai multe creaturi își fac apariția în canalizare, cei doi frați trebuie să afle ce se petrece acolo. Trebuie menționat faptul că jocul permite deplasări liniare și sărituri, iar fiecare nivel (planșă) are ca scop eliminarea tuturor inamicilor.

Prezentare

Platformele suspendate pe care se deplasează cei doi frați împreună cu inamicii reprezintă o planșă de joc. Extremintățile ecranului sunt folosite de jucători și inamici pentru a dispărea și a apărea în partea opusă, iar acest lucru este disponibil pe fiecare planșă. Ca și modalitate de o omorî un inamic cei doi trebuiau să meargă sub inamic și să il lovească astfel încât platforma se ondula, iar inamicul murea. Mai târziu a fost adăgutată posibilitea de a sări pe un inamic sau de a trage cu bile de foc în el pentru a-l distruge. Pe măsură ce jucătorul elimina inamici acesta era răsplătit cu puncte. Un număr fix de inamici avea fiecare nivel. De trei ori putea fi folosit blocul POW, odata ce era lovit acesta producea un cutremur pe tot ecranul, iar în urma acestuia toți inamicii care se aflau pe hartă erau rostogoliți pe spate.

Cei doi japonezi care au creat jocul Shigeru Miyamoto și Gunpei Yokoi au participat și la apariția jocului Donkey Kong. Acest joc a fost jucat de mulți dintre noi pe platforme cum ar fi, ZX Spectrum, Atari 2600 și Atari 5200.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.