Minecraft

Minecraft

Minecraft, cel mai bine vândut joc momentului, este un joc video independent creat de Markus Alexej Persson și Jens Bergensten. Axat pe creativitate și construcție, Minecraft  permite jucătorilor să construiască, folosind cuburi texturate, într-o lume tridimensională. Activitățile jocului sunt: explorarea, adunarea resurselor, meșteșugul, construirea uneltelor, lupta. Jocul este alcătuit din moduri, printre care se numără: Survival, Creative și Adventure. În primul mod, Survival jucătorii trebuie să-și obțină singuri resursele pentru a avansa, în timp ce modul Creative dă posibilitatea jucătorilor să-și folosească creativitatea folosind resurse nelimitate. De dificultate ridicată, modul  Adventure, pune la dispoziția jucătorilor unele lumi create de alți jucători.

Termenul minecraft provine din limba engleză, în care mine înseamnă mină , iar craft înseamnă lucru de mână sau meșteșug.

Versiunea alfa a jocului pentru PC a fost lansată pe data de 17 mai 2009, iar pe 18 noiembrie 2011a fost lansată versiunea întreagă după o serie update-uri. Pe 7 octombrie 2011 a fost lansată versiunea pentru Android, iar pe 17 noiembrie 2011 versiunea IOS. Binențeles că există și versiuni pentru console care au fost lansate astfel: Xbox 360 pe 9 mai 2012, Play Station3 pe 17 decembrie 2013, Play Station4 pe 4 septembrie 2014 și Play Station Vita pe 14 octombrie 2014. Pentru Windows Phone, versiunea a fost lansată pe 10 decembrie 2014, pentru Xbox One pe data de 18 decembrie, iar pentru PlayStation4 pe 20 decembrie. Toate versiunile jocului sunt actualizate periodic și sunt într-o continuă dezvoltare.

În 2011  în timpul Game Developers Conference, Minecraft a primit cinci premii. În cadrul Game Developers Choice Awards, Minecraft a câștigat premiile Innovation Award, Best Downloadable Game Award și Best Debut Game Award, la Independent Games Festival a câștigat Audience Award și Marele Premiu Seumas McNally. În anul 2012, Minecraft a fost răsplătit cu Premiul Golden Joystickla la categoria Best Downloadable Game.

Peste 60 de milioane de copii ale jocului au fost vândute până la data de 1 octombrie 2014 printre care se numără Xbox 360 cu peste 12 milioane de copii, 18 milioane pentru PC, ocupând locul fruntaș ca cel mai bine vândut joc al momentului pentru PC. Văzând că este într-o continuă expansiune, Microsoft a anunțat că va cumpăra Mojang la data de 15 septembrie 2014 și odată cu el și proprietatea intelectuală a jocului Minecraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.