Prey

Prey

Prey este un joc video de acțiune dezvoltat de Arkane Studios și publicat de Bethesda Softworks. Jocul este programat pentru lansare în luna mai 2017 pentru Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One.

Jucătorul ia rolul lui Morgan Yu, un om de la bordul unei stații spațiale cu numeroși extratereștri ostili. Jucătorul poate să selecteze anumite atribute ale lui Yu, inclusiv sexul, iar deciziile luate de el pot să afecteze elementele din povestea jocului. Pentru a supraviețui, jucătorul îl controlează pe Yu pentru a obține și a folosi arme și resurse la bordul stației, de a se apăra și de a învinge extratereștri. Jucătorul este capabil, de asemenea să se deplaseze pe exteriorul stației, în jurul ei, de la gravitația 0 și să găsească comenzile rapide să se conecteze la stație prin anumite părți. Extratereștrii au și ei o serie de diferite puteri pe care caracterul jucătorului le poate câștiga în timp, un astfel de extraterestru are capacitatea de a imita în fiecare zi obiecte, cum ar fi un scaun.

Acțiunea jocului se desfășoară în Statele Unite , în timpul mandatului prezidențial al lui John F. Kennedy, care supraviețuiește tentativei de asasinat din anul 1963. Ca președinte, Kennedy conduce mai multe fonduri în activitatea din spațiu, permițându-i să se dezvolte. Atrași de activitatea omului în spațiu, o forță străină alcătuită din mai multe specii diferite, denumite colectiv Typhon, atacă Pământul. Statele Unite și URSS luptă pentru a captura Typhon. Împreună , ei construiesc stația spațială Talos I pe orbita din jurul Lunii și a Pământului, folosită ca închisoare pentru Typhon. De-a lungul timpului,  stația este extinsă prin diverse agenții, ceea ce duce la o mare varietate de decor variind de la retrofuturism la Art Deco. Statele Unite ia în cele din urmă dreptul de proprietate deplină după căderea Uniunii Sovietice și creează laboratoare de cercetare din vârful spațiilor de detenție pentru a studia Typhon. După un incident fatal între oamenii de știință de la bordul stației și Typhon, Statele Unite ale Americii închid proiectele.

Câțiva ani mai târziu, TranStar Corporation cucerește stația. Progresele în neuroștiință permit oamenilor de știință să valorifice și să controleze Typhon, cu scopul de a utiliza fiziologia lor și de a crea Neuromods care poate restructura creierul uman, de a acorda noi abilități (inclusiv cele supraomenești). TranStar trăiește cu succes din creșterea financiară din vânzările Neoromods de pe Pământ.  TranStar va extinde în continuare stația pentru a construi spațiile de locuit adecvate pentru personalul său, care petrece până la doi ani de la stația dintre navetele regulate spre Pământ.

Jocul poate avea mai multe finaluri , așa cum declara designer-ul Ricardo Bare; finalurile se încadrează în mai multe structuri narative majore, în funcție de modul în care jocătorul a interacționat în linii mari cu stația și oamenii care au supraviețuit, existând „tone de permutări mici” bazate pe evenimente specifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.