Sniper Elite

Sniper Elite

Sniper Elite este un joc tactic cu elemente care implică “hoția”, dezvoltat de Rebellion Developments. Pentru a consolida aspectul “hoție”, există un index camuflaj măsurat în procente, care afișează vizibilitatea jucătorului Fairburne ca personaj. Fairburne folosește mai multe arme din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv pușcă cu lunetă, pistol cu amortizor, pistol mitralieră, armă anti-tanc și grenade de mână, care pot fi deasemenea folosite pentru a provoca capcane.

Una dintre principalele caracteristici ale jocului este opțiunea de realitate balistică ce  implică diferiți factori, cum ar fi picătura lăsată de glonț, puterea vântului și de respirație atunci când se încearcă o lovitură. Când jucătorul ia cu succes o lovitură de lunetist deosebit de bine plasată (cum ar fi o lovitură de cap sau o lovitură pe o țintă în mișcare), punctul de ochire urmează calea glonțului în mișcare lentă, în timp ce camera se rotește în jurul glonțului.

Caracteristicile includ abilitatea de a răni un inamic, astfel încât camarazii lor își expun poziția lor venind să-i salveze, detonarea grenadelor și a rezervoarelor de combustibil cu pușca, astfel încât zgomote puternice, cum ar fi tunetul sau exploziile de artilerie maschează sunetul.

Jocul îl urmărește pe protagonistul Karl Fairburne care încearcă să prevină luarea  sub control a Uniunii Sovietice din Germania, secretele lui nucleare în Berlin și înjurul Berlinului, în luna aprilie 1945. Informații se cunosc foarte puține despre trecutul lui, altele decât că a fost crescut la Berlin înainte de a izbucni războiul, că el a studiat la West Point la scurt timp după intrarea Americii în război și faptul că el a fost ales pentru această misiune , deoarece orașul a fost casa lui din copilărie.

Există mai multe acțiuni active în oraș, inclusiv rezistența germană, care dorește să-l ajute pe Karl. Oficialul istoric nazist Martin Bormann, o figură extrem de puternică în al treilea Reich, este una dintre țintele lui Karl pentru asasinare pe care el intenționează să o întâlnească cu unul dintre contactele rusești ce urmează să dezerteze în Uniunea Sovietică. Restul personajelor (cum ar fi Dr. Max Lohmann, un om de știință german cheie pe care Fairburne îl desemnează pentru a ajuta la capturarea  unei escorte din Berlin, în America, în scopul de a-l împiedica să cadă în mâinile NKVD – ului), sunt fictive, cu excepția  generalului Patton, care l-a trimis pe Fairburne în misiune.

Jocul este ispirația pentru romanul Sniper Elite – Săgeata Destinului scris de Jasper Bark. În această carte, misiunea lui Karl Fairburne este de a opri nazismul prin vânzarea unei unități de bombă atomică sovieticilor.

Versiunea Wii, a jocului a fost lansată de Reef Entertainment în America de Nord, în septembrie 2010.  Este compatibil cu Wii Remote și Wii Zapper și conține un nivel ca bonus nou. Jocul a fost lansat, deasemenea și în Europa, mai târziu, în același an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.