Android

Android

Android este o platformă software și un sistem de operare pentru telefoane mobile și alte dispozitive bazată pe nucleul Linux, dezvoltată de compania Google inițial, iar mai târziu de de consorțiul Open Handset Alliance. Android permite dezvoltatorilor să scrie cod gestionat în limbajul Java, controlând dispozitivul prin intermediul bibliotecilor Java dezvoltate de Google.

În California, SUA, în anul 2005 Google a achiziționat o mică companie de tip startup cu sediu în Palo Alto, numită Android.  Cofondatorii companiei Android care au continuat să lucreze la Google, au fost Rich Miner, Andy Rubin, Nick Sears și Chris White. Despre Android se cunoștea foarte puțin la acea dată; se știa că făceau software pentru telefoane mobile. Din acest motiv au apărut zvonuri că Google și-ar dori să cucerească piața telefoniei mobile.

Echipa condusă de Rubin, de la Google, a dezvoltat un sistem de operare bazat pe Linux pentru dispozitive mobile, cu perspectiva de a asigura un sistem flexibil, upgradabil, pe care l-au prezentat producătorilor și operatorilor de rețele de telefonie mobilă. Google a semnat parteneriate cu diferiți producători de componente hardware și software pentru noul concept, fiind pregătit să coopereze cu diferiți operatori de telefonie mobilă.

În 2007, pe data de 5 noiembrie, Open Handset Alliance a făcut public un consorțiu din care făceau parte: Google, HTC, Intel Motorola, Qualcomm, T-Mobile, Sprint Nexel și Nvidia pentru a dezvolta standarde înalte pentru dispozitivele mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.