Atacuri cibernetice

Atacuri cibernetice

Experții în cibernetică americani au declarat senatorilor că guvernul SUA ar trebui să lanseze ofensive cibernetice împotriva misiunilor hackerilor care atacă și fură informații de la companiile americane. Săptămâna trecută în timpul unei audieri a senatului pentru Securitate Internă și Guvernamentală pentru Afaceri, o comisie formată din patru persoane care lucrează pentru Symantec, Monsanto, Universitatea Corps Marine și o firmă de magistratură din SUA, au fost de acord în unanimitate și a spus parlamentarilor că guvernul SUA trebuie să facă mai mult pentru a reduce malware-ul activității Cyber. Un alt expert amenrican a declarat că SUA ar trebui să ia în considerare cu atenție orice strategie care se bazează pe hacking și să acționeze cu înțelepciune.

Creșterea criptării mobile omiprezentă la nivel mondial poate fi o nenorocire pentru aplicarea legii din SUA- care este o piață boom ce se va mări de aproape patru ori în următorii cinci ani, potrivit unui nou comunicat. Piața de criptare mobilă este setată la nivel mondial să crească cu o rată anuală compusă de peste 30 de procente și criptarea completă a discului va avea cea mai mare parte a acestei piețe, potrivit datelor furnizate de MarketsandMarkets, India.

Hackerii ascunși, acum divulgă, promovează și lucrează la adoptarea unui cod executabil pentru computer , spun analiștii de informații din sectorul privat. Tutoriale cu privire la modul de utilizare a unor instrumente au început să apară în aceeași zi în care au apărut și la NASA unde au fost publicate inițial. SenseCy, o firmă web formată din foști oficiali ai serviciilor secrete, a identificat o serie de conversații care apar într-un forum ascuns al criminalității ruse, discuție care arată modul în care membrii ar putea exploata o eroare în Windows Server Message Block, rețea de partajare de fișiere de protocol. Cele mai multe dintre acestea menționate în ultima versiune sunt concepute pentru a exploata vulnerabilități aparent în produsele software-ului Microsoft mai vechi, inclusiv Office.

Natura amenințărilor cibernetice care vizează atât guvernul SUA cât și companiile private americane solicită o schimbare dramatică în modul în care cea mai mare comunitate de securitate cibernetică împarte informații despre hackeri și colectiviatea răspunde la atacuri, declarat Neal Ziring. În timp ce crește gradul de conștientizare a ceea ce face diferența între hackeri și agențiile de informații străine, rămâne esențial ceea ce fac aceștia în spațiul cibernetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.