Cine este Nokia!?

Cine este Nokia

Cred că toți am avut la un momentdat un telefon  Nokia. Dar nu știu câți dintre noi știu că la început Nokia nu s-a ocupat cu telefoane mobile.

Istoria NOKIA

Un inginer minier pe nume Frederik Idestam, în anul 1865 a înființat o fabrică de hârtie în sud-vestul Finlandei. Nu după mult timp în anul 1868 inginerul a deschis o a doua fabrică langă orașul Nokia. Cu ajutorul unui prieten în 1871, Idestam a transformat compania din companie privată în societate pe acțiuni. Din 1902, Nokia a început să producă și energie electrică. Însă Nokia a preluat și Fabrica Finlandeză de Cauciuc, înființată de Eduart Polon în anul 1898. Dar după puțin timp în 1912, Compania Finlandeză de Cabluri a reprezentat baza companiei Nokia. Din păcate la sfârșitul primului razboi Nokia se afla în pragul falimentului. Pentru a putea continua, Fabrica de Cauciucuri a cumpărat afacerea care se afla în insolvență, iar în 1922 a cumpărat și Compania de Cabluri. Începânc cu anul 1922 Nokia avea un singur proprietar, formând în 1969, Nokia Corporation. De atunci compania Nokia a fost implictă în multe priecte: anvelope pentru mașini, hârtie, încălțăminte…etc.

În anii 1990, Nokia a renunțat la tot mai puțin la telecomunicații.

Echipamente

În 1970 Nokia a creat telefonul Nokia DX 200.

NOKIA

Cu sediul în Finlanda, Nokia este liderul mondial în domeniul comunicațiilor. Are 132,000 de angajați în 120 de țări. Cifra de afaceri este de 42 miliarde de euro și un profit operațional de 2 miliarde de euro în 2010.

Numele Nokia vine de la un animal de pradă de pe malurile râului Nokianvirta.

Tonul de mesaj de pe telefoanele Nokia este de fapt codul morse pentru SMS,

însă cel de apel, Nokia Tune este de fapt o compoziție a muzicianului spaniol Francisco Tarrega, numită „Gran Vals”.

După o perioada în care Nokia a avut foarte putine vânzări datorită unor modele de telefon nu prea reușite, în 2016 se pare ca începe să apară soarele și pe strada Nokia deoarece CEO-ul Rajeev Suri a confirmat ca Nokia începe noul design de produs. Așteptăm cu mare interes să vedem ce va face de această dată Nokia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.