Cine este Samsung?

Cine este Samsung

Fondată ca societate comericală pe 1 martie 1938, Samsung cu sediul în Coreea este un congolmerat multinațional, cu numeroase întreprinderi afiliate. Omul care a stat la bază a fost Lee Byung-Chul.

În primii 30 de ani, compania s-a ocupat de mai multe domenii, acestea fiind asigurări, procesare de produse alimentare, textile și vânzări cu amănuntul. Spre sfârșitul anilor ’60 Samsung a intrat în industria electronică. Dar o dată cu moartea fondatorului în 1987 aceasta a fost impărțită în patru grupuri – Samsung Group, CJ Grup, Shinsegae și Hansol Grup. În următorii ani Samsung s-a ocupat din ce în ce mai mult de semiconductoare și telefoane mobile, activități care au devenit cea mai importantă sursă de venit.

Din fericire pentru Coreea de Sud Samsung are o influență mare pe dezvoltarea economică, politică, media și culturală. Compania a avut venituri egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud, adică 1.082 miliarde de dolari americani.

Fondatorul a dezvăluit semnificați cuvântului Samsung, spunând că acesta înseamnă „trei stele.”

Până în perioada invaziei comuniste, Samsung a avut un mare succes, aceeasta pornind cu 40 de angajați în Seul.

După invazie Lee a plecat în Suwon și a luat totul de la început în anul 1951. Din fericire după un an de zile aceasta a reușit să crească valoarea companiei de douăzeci de ori. Scopul lui Lee era ca Samsung să fie lider de piață în toate domeniile așa că în 1953 a deschis și o rafinărie de zahăr. Pentru a funcționa Samsung Electronics, Lee a împrumutat bani de la companii străine. Președintele sud-corean a ajutat mult compania în anii ’60 și ’70.

Nici Samsung nu a scăpat de probleme așa că în noiembrie 2005, aceasta a plătit o amendă de 300 de milioane de dolari după ce în anii 1999 și 2002 a discreditat competiția și a crescut prețul componentelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.