Iphone 8 – Apple

iphone 8

Așa cum ne-a obișnuit Apple, toamna se strâng roadele, deci Iphone 8 este așteptat să fie lansat pe piață în luna septembrie.

Există informații că iPhone 8 nu va avea o carcasă metalică, ca iPhone 5, 5S, 6, 6S și 7, ci va folosi sticla pe post de material principal. O serie de surse taiwaneze ce au tangențe cu lanțul de aprovizionare al celor de la Apple, au discutat despre faptul că noul iPhone, ce va avea spate din sticlă, va renunța la deja-tradiționala carcasă de aluminiu.

Astfel, Apple pare să aleagă oțelul inoxidabil pentru crearea carcasei noului dispozitiv, iar componentele vor fi livrate atât de Foxconn, cât și de Jabil. Bezelul metalic al telefonului va fii realizat din oțel inoxidabil, căruia îi va fi aplicat un proces de forjare, pentru a-i spori rezistența, dar și pentru a reduce durata și costurile de producție.

Ultimul telefon iPhone cu o carcasă din oțel inoxidabil a fost modelul 4s, care avea două benzi de oțel între care era prinsă sticla.

De asemenea, există zvonuri potrivit cărora Apple s-ar gândi să renunțe definitiv la butonul de Home și l-ar putea integra direct în display, cu tot cu senzorul de amprente.

 

Fără doar și poate, display-ul va fi vedeta noului telefon . Apple a luat decizia de a se alinia trendului telefoanelor cu ecrane fără margini, iar iPhone 8 va fi primul din serie care va veni cu un display atât de generos. Mai mult, telefonul va avea un panou OLED, net superior celor LCD folosite până acum. Marginile laterale vor fi inexistente, ecranul curbându-se pe laterala telefonului, iar în părțile de sus și de jos vom avea parte de margini destul de mici. Butonul clasic al telefonului nu va mai apărea în partea de jos, iar Touch ID ar putea fi mutat în spate. Dacă cei de la Apple reușesc să pună la punct un sistem sigur de deblocare cu ajutorul recunoașterii faciale, Touch ID ar putea chiar să dispară complet.

Dacă ne uităm pe imaginile prezentate de Apple observăm că ecranul merge destul de mult în partea de sus, înconjurând practic senzorii necesari pe partea din față și camera foto.

Nu sunt zvonuri legate de baterie, dar dacă cei de la Apple vor folosi, într-adevăr, panouri OLED, display-ul ar fi mai subțire și ar putea face loc unei baterii mai voluminoase.

Există, totuși, informații legate de încărcarea wireless. Dacă iPhone 8 va fi făcut din sticlă, Apple ar putea implementa cu ușurința un modul de wireless charging, sarcină considerabil mai dificilă în cazul terminalelor făcute exclusiv din aluminiu.

După cum probabil știți deja și telefoanele construite din metal pot fi încărcate fără fir, însă producătorii trebuie să accepte o serie de limitări. Apple, vrea să evite toate aceste lucruri, iar în cazul în care ar include tehnologia wireless charging, încărcătoarele ar urma să fie furnizate în mod exclusiv de către Pegatron.

La începutul anului, au apărut informații conform cărora Apple testează încărcarea wireless la distanță, o tehnologie superioară față de ceea ce avem deja pe piață. O astfel de soluție nu necesită ca telefonul să fie la o distanță extrem de mică de sursa de încărcare. Apoi, în luna februarie, s-a speculat că Apple ar lucra cu Energous, compania care a creat WattUp, o soluție de încărcare wireless care folosește unde radio pentru a încărca telefoanele aflate la distanțe de până la 5 metri.

Așadar, așteptăm ca lansarea smartphone-ul iPhone 8 să fie tot în luna septembrie, așa cum ne-am obișnuit din anii precedent alături de 7S și 7S Plus. Rămâne de văzut dacă acesta va fi disponibil și în magazine imediat după lansare sau dacă vom fi martori doar la dezvăluire, urmând ca smartphone-ul să poată fi cumpărat mai târziu în lunile octombrie sau noiembrie. Nu trebuie să uităm că există posibilitatea ca smartphone-ul iPhone 8 să fie vândut în stocuri mici, inițial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.