Motorola Mobility

Motorola Mobility

Companie înființată în anul 2011 de Aymar de Lencquesaing, în urma separării de Motorola, fiind prezentă pe piața mondială cu electronice de larg consum și telecomunicații. Pe data de 5 ianiari 2011, Motorola Industries a fost împătțită la bursă în două societăți: Motorola Solutions și Motorola Mobility. Motorola Solutions a păstrat linii de produse orientate către întreprinderi ale companiei, iar Motorola Mobility s-a axat pe linii de produse orientate exclusiv spre consumator, incluzând vânzări de telefoane mobile, vînzări de modemuri pentru cablu, set-top box pentru cabu digital și servicii de telelviziune prin satelit. Acum, compania produce dispozitive mobile care rulează pe Android – sistem de operare dezvoltat de Google, cât și smartphone-uri. La numai câteva luni de la separare, în august 2011, Google a achiziționat Motorola Mobility pentru o sumă de 12,5 miliarde de dolari. Scopul declarat de către Google pentru acestă achiziționare a fost pentru a obține Motorola Mobility brevete, astfel se putea proteja în mod adecvat de alți furnizori de Android la procedele avute cu aceștia. Tranzacția s-a înceiat în luna mai a anului 2012, după care a vândut și un modem pentru cablu și un set-top box companiei Arris Group. În conformitate cu politica Google, Motorola Mobility a pus accentul pe piața de smartphone entry-level, a introdus unul din primele Android Wear Smartwatches și a început, deasemenea ,dezvoltarea unei platforme pentru smartphone-uri modulare cu componente interschimbabile.

În ianuarie 2014, Google vinde Motorola Mobility companiei chineze Lenovo cu toate brevetele obținute. Tranzacția s-a finalizat la data de 30 octombrie 2014, Lenovo dezvăluind intenția sa de a folosi Motorola Mobility pentru a se extinde în SUA pe piața de smartphone-uri. În ianuarie 2016, Lenovo a anunțat că va elimina brandul  „motorola „ și îl va înlocui cu MOTO, folosit pe majoritatea dispozitivelor sale, dar și Lenovo Vibe.

În luna martie a anului 2017, compania Lenovo a declarat că va folosi denumirea “Moto de Lenovo“, cu scopul de a păstra moștenirea companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.