Nvidia

Nvidia

Când vorbim de putere mare de procesare video în momentul în care jucăm un joc cei mai mulți dintre noi apelăm cu mare încredere în produsele Nvidia. Aceasta este o corporație multinațională americană cu experiență în producerea de procesoare grafice pentru calculatoare și telefoane mobile. Compania a luat naștere în anul 1993 având sediul în Santa Clara din California, SUA. Omul cheie al acestei companii fiind Jen-Hsun Huang. Un studiu arată că în anul 2016 compania avea 9.100 de angajați. Nvidia este un important furnizor de circuite integrate pentru procesoare grafice, console de jocuri si chipset-urile plăcilor de bază.

În momentul actual cea mai noua placă video de la Nvidia este modelul NVIDIA GTX 1070, lansată în iunie 2016.

Cele mai cunoscute mărci ale firmei sunt seriile GeForce și Quadro, pentru gaming și respectiv pentru stațiile grafice.

Din păcate anul 2015 nu a fost unul foarte bun pentru Nvidia deoarece s-a produs un scandal întrucât plăcile video GTX970,  au fost etichetate ca având o memorie de 4GB, cand în realitate această memorie era împărțită în două segmente, de 3,5 GB și 0,5 GB. Tribunalul american a încheiat acest proces în 2016 când a considerat că etichetarea a fost înșelătoare și a impus ca firma Nvidia să plătească 1,3 milioane de dolari costuri de judecată. Toți cumpărătorii care care puteau dovedii că au cumpărat acest model primeau câte o sumă de 30 de dolari, indiferent de zona unde a fost comercializată această placă.

FAMILII GRAFICE

Totuși Nvidia se bucură că cererea este într-o continuă creștere, iar compania a reușit sa dezvolte cinci branduri pentru a putea satisface nevoile utilizatorilor:

  • Tesla;
  • nForce;
  • Tegra;
  • Quadro;
  • GeForce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.