Panasonic

Panasonic

Compania Panasonic a purtat în trecut denumirea de Matsushita Electric Industrial Co.,Ltd, fiind un brand de aparate electronice cu sediul în Kadoma, Osaka, Japonia.

Panasonic Corporation a fost fondată în anul 1918 de Konosuke Matsushita, iar în prezent este una dintre cele mai mari companii (locul 4) de produse electronice din Japonia, alături de Sony, Hitachi, Canon, Toshiba. Panasonic oferă pe lângă produse electronice și produse non-electronice și servicii pentru renovarea casei.

Din 1935 până în 2008, mai precis până la 1 octombrie 2008, compania s-a numit MATSUSHITA  ELECTRIC INDUSTRIAL CO., LTD., iar în 10 ianuarie 2008, Panasonic a făcut cunoscut faptul că iși schimbă numele în PANASONIC CORPORATION , începând din data de 1 octombrie 2008 . Această decizie a fost luată la o întâlnire, pe data de 26 iunie 2008 de acționarii corporaței și familia Matsushita.

În 1918, când a fost fondată Panasonic de către Konosuke Matsushita, acesta producea soclu de lămpi duplex. Începând cu 1927,  Panasonic a început să producă lămpi pentru biciclete, însă primul produs a fost scos pe piață cu numele brandului de Național.

Compania a rezistat și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial , producând în Japonia și Asia componente electrice și aparate ca: motoare, fiare de călcat, candelabre, echipament wireless, dar și primul aspirator.

Konosuke Matsushita a plecat în Statele Unite ale Americii în anul 1961 cu scopul de a întâlni diferiți furnizori americani. În urma acestor întâlniri compania a început să producă televizoare pentru SUA sub numele de Panasonic, iar din 1979 și-a extins brandul și în Europa.

Compania a produs în Japonia sub numele de Technics, un difuzor  hi-fidelity pentru prima dată. Această linie de componente stereo de înaltă calitate a devenit favorită în lumea întreagă. Unul dintre cele mai cunoscute produse este gramofonul SL-1200, cunoscut fiind pentru calitatea sa foarte bună și durabilitate.

În luna noiembrie 1990, Konosuke Matsushita a achiziționat compania americană de mass-media, MCA, iar în aprilie 1995 a vândut 80% din acțiunile MCA unei companii numită Seagram Company pentru suma de 7 miliarde de dolari.

Cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la înființare, pe 2 mai 2002, Panasonic Canada a donat 5 milioane de dolari pentru a ajuta la construirea unui “oraș al muzicii “ în Toronto, pe malul mării.

Din 19 ianuarie 2006, Panasonic nu a mai produs și comercializat televizoare analog, îndreptându-și atenția  doar televizoare digitale. În decembrie 2009 Panasonic a cumpărat compania Sanyo, iar după ce Pioneer a anunțat că renunță la producția de ecrane HDTV Kuro plasma, Panasonic a achiziționat brevetele de inventive ale acestuia (Pioneer), încorporându-le în propria tehnologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.