Spiderman în media

Spiderman în media

În anul 1962 a apărut inițial în benzi desenate, ca mai târziu să apară la televizor și chiar pe marile ecrane. Într-o serie de trei filme consecutive,  eroul a fost jucat de  Tobey Maguire, iar în ultima ecranizare ce constă într-un rebut al poveștii inițiale, Spider-Man este interpretat de Andrew Garfield. În pelicula din 2002 este prezentată o frântură din viața lui Peter Parker. El ajunge “Omul Păianjen” în urma unei mușcături a unui păianjen radioactiv. După moartea unchiului său Ben, Peter învață că odată cu mari puteri vin și mari responsabilități.

În Omul Păianjen 2, personajul pozitiv îl are ca adversar principal pe Dr. Octopus. Acesta este un om de știință care a realizat cea mai puternică baterie din lume. Această baterie poate înlocui Soarele, dar în urma unui experiment eșuat, o explozie îl deformează, acum având șase brațe!

În Omul Păianjen 3 (ultimul și cel de-al treilea film al primei serii), Peter este hotărât să o ceară în căsătorie pe Mary Jane Watson, dar un simbiot din spațiul cosmic se unește cu el, influențându-i negativ comportamentul. Costumul său devine negru, puterile mărindu-i-se foarte mult. În acest film el se lupta cu Spiridușul Verde (Harry Osborn), Sandman și Venom (Eddie Brock).

În Uimitorul Om Păianjen, povestea clasică prinde viață printr-un nou Peter Parker interpretat de Andrew Garfield, oferind publicului o nouă viziune asupra personalității protagonistului. Peter este o fire rebelă, fiind retras și distant față de ceilalți. Pe parcursul acțiunii acesta încearcă să găsească un răspuns misterului ce învăluie identitatea părinților săi. El o cunoaște pe Gwen Sacy și se îndrăgostește de ea. Apoi, treptat, Peter își descoperă și își exercită puterea în oraș oprind infracțiunile. Aceste puteri îl vor ajuta să câștige în lupta cu Dr. Connors ce devine Șopârlă.

Pe parcursul aventurilor sale din seria animată, Omul Păianjen întâlnește mulți inamici. Cei mai periculoși sunt considerați: Dr Octopus, Venom și Spiridușul Verde. Printre ceilalți se numără: Spiridușul, Masacru, Electro, Sandman, Craniul Roșu, Scorpionul, Cameleonul, Rino, Misterio, Shocker, Vânătorul Kraven și Regele Pin.

El are însă și aliați: Pisicuța Neagră, Cei patru fantastici, Căpitanul America, X-Men, Doamna Rețea, etc. Aceștia sunt prezenți doar în reviste, benzi desenate sau în desene animate. În filmul original din 2002 – Spiderman 1, eroul este doar Spiderman. Există și un serial de desene animate, Omul Păianjen: Seria de animație, difuzat pe Jetix și pe Fox Kids . Dar,mai există multe alte desene animate cu Omul Păianjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.