Google lansează Uptime, un serviciu de streaming

Google lansează Uptime, un serviciu de streaming

O dată cu apariția proiectului Area 120, în care Google își lasă angajații să își folosească 20% din timpul de lucru pentru a creea aplicații și servicii proprii a dat primul rod. Concurența mare pe partea de video streaming din partea Facebook, au stimulat angajații Google să creeze aplicația Uptime.

Prin această aplicație utilizatorii, pot viziona acelaș clip de pe Youtube permițând comentarii în timp real. Aplicația care oferă acces la Uptime este disponibilă pentru moment doar de utilizatorii iPhone și ea poate fi descarcată prin intermediul magazinului App Store, iar pentru a putea fi utilizată trebuie mai întai activată cu un cod oferit pe contul oficial de Twitter.

Cei care vizionează simultan un video în Uptime pot comenta și pot lasă aprecieri prin emoji-uri la fel ca pe Facebook. Aplicatia poate să afișeze în timp real pozele de profil ale celor care urmăresc un anumit video.

Ne bucurăm însă că aplicația Uptime nu permite înregistrarea video-urilor și transmiterea lor ulterioară prin streaming. Nu permite nici transmisiunile video în direct.

Aplicatia vă notifică de existența noilor video pe YouTube și vă dă posibilitatea să le urmăriți împreună cu prietenii sau necunoscuții, putând interacționa în timp real cu aceștia ca și cum ar fi o transmisiune live.

Astfel, Uptime ajută clipurile de pe You Tube să fie distribuite și “viralizate” mai ușor, iar utilizatorii ar urma să fie implicați mai mult. Aplicația pare să combine funcțiile deja cunoscute ale You Tube cu cele prezente la Facebook sau Snapchat.

Interfața aplicației are culori vii ceea ce ne dă de înțeles că este gândită în special pentru tineri. Din păcate Uptime are problema la capitolul organizare, neavând o sortare pe categorii, dar există o funcție de căutare.

Ceea ce este surprinzător din partea celor de la Google este că deși ei o dezvoltă, aplicația este disponibilă doar utilizatorilor de pe cealală baricadă, adică a celor cu sisteme de operare IOS. Dar probabil în scurt timp va fi disponibilă și celor cu sistem de operare Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.